Psikoloji Bölümü 2024-2025 Akademik Yılı Birinci Sınıf Öğrencilerine Oryantasyon Programı ile Merhaba Dedi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDR-MER) ile iş birliği içerisinde, üniversiteye bu yıl adım atan öğrencilere yönelik kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. Program, öğrencilere üniversitenin her yönünü yakından tanıma fırsatı sunarken, hem eğitim olanaklarına hem de kişisel gelişim ve destek hizmetlerine vurgu yaptı. Öğrencilere üniversitedeki psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri tanıtıldı.

Oryantasyon programı, öğrencilerin ilk olarak bölümün öğretim üyeleriyle tanışmasıyla başladı. Üniversite hayatına yeni katılan birinci sınıf öğrencileri, sınıfta bir araya gelerek bölümdeki tüm öğretim üyelerinin kendilerini tanıttığı kısa bir sunuma katıldılar. Bu tanışma esnasında öğretim üyeleri, hem akademik geçmişlerinden hem de öğrencilere sunacakları eğitim ve araştırma fırsatlarından bahsettiler. Ardından, öğrencilerin eğitim süreci ve gelecek hakkındaki soruları bölüm öğretim üyeleri tarafından detaylı şekilde yanıtlandı.

Tanışma ve soru-cevap bölümünün ardından, öğrencilere kampüs turu düzenlendi. Bu turda, üniversitenin önemli akademik ve araştırma alanları tanıtıldı. Öğrenciler, ileride gerçekleştirecekleri akademik çalışmalar için kullanılacak olanaklar hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca, üniversitenin akademik başarıya yönelik sunduğu imkanlar kadar, sosyal ve fiziksel olanaklarına da dikkat çekildi.

Öğrenciler, kütüphane, spor salonu, yemekhane ve öğrenci sosyal alanlarını da gezerek kampüsün tüm imkanlarından haberdar oldu. Üniversitenin modern kütüphanesi, geniş kaynak koleksiyonu ve çalışma alanlarıyla dikkat çekerken, spor salonu da öğrencilere hem zihinsel hem de fiziksel gelişim için sağlanan olanakların önemini vurguladı.

Yeni öğrenciler, bu kapsamlı oryantasyon sayesinde üniversiteye daha çabuk uyum sağlayacaklarını ifade ederken, akademik ve sosyal hayatları için büyük bir motivasyon kaynağı edindiklerini belirttiler.

Tüm öğrencilerimize verimli ve başarılı bir üniversite hayatı diliyoruz.