"Egzersiz ve Sporun Psikolojik İyi Oluş Üzerindeki Etkisi" Konulu Söyleşi
Üniversitemizin de işbirliği içinde olduğu 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Bilimfest Aliağa etkinliğinde İKÇÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin "Egzersiz ve Sporun Psikolojik İyi Oluş Üzerindeki Etkisi" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Şahin, egzersiz ve sporun; duygudurumun iyileştirilmesi, benlik algısının olumlu yönde değişmesi, yaşam kalitesinin artması ile depresyon ve kaygının azaltılmasında önemli etkileri olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Şahin konu ile ilgili aşağıdaki ifadelere yer verdi:
"Bilimsel araştırmalar, egzersiz ve sporun, psikolojik iyi oluş, öz yeterlilik, algılanan yeterlilik, başarı motivasyonu ve amaç yönelimli olma gibi kavramlarla pozitif yönde iilişkili olduğunu göstermektedir. Egzersiz miktarı arttıkça akademik performans, atılganlık, kendine güven, duygusal denge, bilişsel işlev, hafıza gibi birçok iyi oluş faktörü iyileşmekte; işe devamsızlık, alkol kullanımı, öfke, kaygı, dikkat dağınıklığı, baş ağrıları ve depresyon azalmaktadır."